Bloemkoolsaus
bewaar
bewaar

Bloemkoolsaus

Met deze bloemkoolsaus is de kans groot dat je stiekem meer saus dan bloemkool opschept. (Wij zullen niks doorvertellen!)

10 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes

Kook de bloemkool in ca. 6 min. beetgaar.

Roer ondertussen in een kom 1/3 van de melk met de maizena tot een glad papje. Breng de rest van de melk met 50 ml kookwater (per 4 personen) van de bloemkool in een steelpan aan de kook. Schenk het maizena-papje erbij en breng, al roerend, opnieuw aan de kook. Laat 2 min. doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur en breng de bloemkoolsaus op smaak met nootmuskaat.

Serveer de saus over de bloemkool.

bereidingstipBloemkoolsaus is ook lekker met kaas of kruiden erdoor. Roer van het vuur af 50 g geraspte kaas of 15 g fijngesneden kruiden zoals peterselie, bieslook en/of selderij door de warme saus.
variatietipDezelfde saus is ook lekker over witlof, broccoli of andere geblancheerde groenten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolsaus

Met deze bloemkoolsaus is de kans groot dat je stiekem meer saus dan bloemkool opschept. (Wij zullen niks doorvertellen!)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig