Bloemkool uit de oven met kaas
Bloemkool en kaas: de perfecte combinatie. Al helemaal als het uit de oven komt! In dit recept extra smaakvol door de pittige kaas en een paar snufjes nootmuskaat.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de stronk van de bloemkool in blokjes van 2 cm en de rest in roosjes. Kook de bloemkool in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en schep in een ovenschaal.
Snipper ondertussen de sjalotten. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Voeg de bloem toe en laat 3 min. garen. Roer af en toe met een garde over de bodem.
Schenk, beetje bij beetje, de melk erbij en verwarm deze terwijl je blijft roeren met de garde. Roer de nootmuskaat en kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de saus over de bloemkool. Bak de bloemkool ca. 30 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
Bloemkool uit de oven met kaas
Bloemkool en kaas: de perfecte combinatie. Al helemaal als het uit de oven komt! In dit recept extra smaakvol door de pittige kaas en een paar snufjes nootmuskaat.
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de stronk van de bloemkool in blokjes van 2 cm en de rest in roosjes. Kook de bloemkool in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en schep in een ovenschaal.
Snipper ondertussen de sjalotten. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Voeg de bloem toe en laat 3 min. garen. Roer af en toe met een garde over de bodem.
Schenk, beetje bij beetje, de melk erbij en verwarm deze terwijl je blijft roeren met de garde. Roer de nootmuskaat en kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de saus over de bloemkool. Bak de bloemkool ca. 30 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 sjalotten
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
500 ml volle melk
¼ tl geraspte nootmuskaat
150 g geraspte pittige kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)