Fluweelzachte aardappelpuree uit de oven
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 15-20 min. goed gaar en giet ze af. Verwarm de melk. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp met de pureestamper de aardappelen fijn met de warme melk. Roer de crème fraîche en het ei goed door de hete puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Snijd de boter in blokjes. Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel eerst de kaas, dan het paneermeel en vervolgens de blokjes boter erover. Bak de puree in de oven 15-20 min. tot hij een mooi bruin krokant korstje heeft.
Fluweelzachte aardappelpuree uit de oven
bijgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 15-20 min. goed gaar en giet ze af. Verwarm de melk. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp met de pureestamper de aardappelen fijn met de warme melk. Roer de crème fraîche en het ei goed door de hete puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Snijd de boter in blokjes. Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel eerst de kaas, dan het paneermeel en vervolgens de blokjes boter erover. Bak de puree in de oven 15-20 min. tot hij een mooi bruin krokant korstje heeft.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
100 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
25 g ongezouten roomboter
125 ml crème fraîche
25 g geraspte pittige kaas
4 el paneermeel
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (20 x 30 cm)