Raspatat
Raspatats zijn frites op basis van aardappelpuree. Deze wil je proeven!
Aan de slag
Meng de melk met het kokende water. Doe het aardappelpureepoeder in een hittebestendige mengkom en schenk al roerend met een garde het melkmengsel erbij. Voeg het ei, de maizena en nootmuskaat toe en meng goed door. Schep het mengsel in de spuitzak en laat 15 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Knip het puntje van de spuitzak, zodat je een opening hebt van een ½ cm.
Spuit ¼ van het aardappelmengsel voorzichtig, in slierten van 15 cm lang, in de frituurolie. Knip steeds met de keukenschaar de sliert los van de spuitzak. Frituur de raspatat in 2 min. goudgeel en knapperig. Schep de raspatat met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Herhaal 3 keer met de rest van het mengsel. Bestrooi de raspatat eventueel met zout.
Raspatat
Raspatats zijn frites op basis van aardappelpuree. Deze wil je proeven!
bijgerecht
null personen
300 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Meng de melk met het kokende water. Doe het aardappelpureepoeder in een hittebestendige mengkom en schenk al roerend met een garde het melkmengsel erbij. Voeg het ei, de maizena en nootmuskaat toe en meng goed door. Schep het mengsel in de spuitzak en laat 15 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Knip het puntje van de spuitzak, zodat je een opening hebt van een ½ cm.
Spuit ¼ van het aardappelmengsel voorzichtig, in slierten van 15 cm lang, in de frituurolie. Knip steeds met de keukenschaar de sliert los van de spuitzak. Frituur de raspatat in 2 min. goudgeel en knapperig. Schep de raspatat met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Herhaal 3 keer met de rest van het mengsel. Bestrooi de raspatat eventueel met zout.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
165 ml volle melk
200 ml kokend water
138 g Maggi aardappelpuree à la minute voor stamppot
1 middelgroot ei
20 g maizena
½ tl gemalen nootmuskaat
2 l frituurolie
Dit heb je nodig
spuitzak
frituurpan of ruime pan
keukenthermometer
keukenschaar
schuimspaan