Raspatat
bewaar
bewaar

Raspatat

Raspatats zijn frites op basis van aardappelpuree. Deze wil je proeven!

20 min. bereiden / 15 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Meng de melk met het kokende water. Doe het aardappelpureepoeder in een hittebestendige mengkom en schenk al roerend met een garde het melkmengsel erbij. Voeg het ei, de maizena en nootmuskaat toe en meng goed door. Schep het mengsel in de spuitzak en laat 15 min. in de koelkast rusten.

Verwarm de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Knip het puntje van de spuitzak, zodat je een opening hebt van een ½ cm.

Spuit ¼ van het aardappelmengsel voorzichtig, in slierten van 15 cm lang, in de frituurolie. Knip steeds met de keukenschaar de sliert los van de spuitzak. Frituur de raspatat in 2 min. goudgeel en knapperig. Schep de raspatat met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Herhaal 3 keer met de rest van het mengsel. Bestrooi de raspatat eventueel met zout.

combinatietipLekker met truffelmayonaise.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Raspatat

Raspatats zijn frites op basis van aardappelpuree. Deze wil je proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig