Basisrecept coleslaw
bewaar
bewaar

Basisrecept coleslaw

Of je nu gaat BBQ'en of een broodje hamburger of kipburger maakt, coleslaw hoort erbij. Met dit basisrecept maak je 'm voortaan zelf.

15 min. bereiden / 15 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de harde kern van de witte kool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes, eventueel op een mandoline. Doe hetzelfde met de rodekool. Doe witte en rodekool in een ruime kom.

Boen de penen schoon en rasp ze op de grove kant van een blokrasp. Voeg het zout toe aan de kool en schep door elkaar.

Roer de mayonaise, sour cream, azijn, suiker, selderij en mosterdpoeder tot een dressing en voeg toe aan de groenten. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. staan.

Snijd ondertussen de dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de salade.

bereidingstipJe kan deze salade van tevoren maken. Bewaar hem maximaal 4 uur afgesloten in de koelkast en haal hem er 20 min. voor serveren uit.
serveertipLekker voor bij een barbecue, op een broodje kip (let op het gerecht is dan niet meer glutenvrij) of bij gebakken vis.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Basisrecept coleslaw

Of je nu gaat BBQ'en of een broodje hamburger of kipburger maakt, coleslaw hoort erbij. Met dit basisrecept maak je 'm voortaan zelf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig