Basisrecept coleslaw
Of je nu gaat BBQ'en of een broodje hamburger of kipburger maakt, coleslaw hoort erbij. Met dit basisrecept maak je 'm voortaan zelf.
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de witte kool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes, eventueel op een mandoline. Doe hetzelfde met de rodekool. Doe witte en rodekool in een ruime kom.
Boen de penen schoon en rasp ze op de grove kant van een blokrasp. Voeg het zout toe aan de kool en schep door elkaar.
Roer de mayonaise, sour cream, azijn, suiker, selderij en mosterdpoeder tot een dressing en voeg toe aan de groenten. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. staan.
Snijd ondertussen de dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de salade.
Basisrecept coleslaw
Of je nu gaat BBQ'en of een broodje hamburger of kipburger maakt, coleslaw hoort erbij. Met dit basisrecept maak je 'm voortaan zelf.
bijgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de witte kool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes, eventueel op een mandoline. Doe hetzelfde met de rodekool. Doe witte en rodekool in een ruime kom.
Boen de penen schoon en rasp ze op de grove kant van een blokrasp. Voeg het zout toe aan de kool en schep door elkaar.
Roer de mayonaise, sour cream, azijn, suiker, selderij en mosterdpoeder tot een dressing en voeg toe aan de groenten. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. staan.
Snijd ondertussen de dille en peterselie fijn. Meng de kruiden door de salade.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ witte kool
½ rodekool
2 winterpenen
1 tl zout
5 el mayonaise
125 g sour cream
3 el appelciderazijn
1 el kristalsuiker
1 tl gedroogd selderijblad
1 tl mosterdpoeder
15 g verse dille
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
mandoline