'Bubble tea' met kokosdrink
Boba, of bubble tea, is een razendpopulair drankje met fruit en zoete parels. Vaak zijn deze parels gemaakt van tapioca, maar wij maken ze met arrowroot.
Aan de slag
Doe de siroop, 6 el arrowroot (per 4 personen) en het water in een pan met antiaanbakplaag en roer alles goed door tot de arrowroot is opgelost. Zet de pan op het vuur en verwarm 3-4 min. al roerend met een rubberen spatel op laag vuur. Het mengsel zal eerst plakkerig ogen, blijf doorroeren tot het een samenhangend deeg vormt.
Haal het deeg uit de pan en laat ca. 2 min. afkoelen op een met arrowroot bestoven werkblad. Kneed het deeg 5 min. verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een rol van 1 cm. Snijd de rollen in stukjes van 1 cm.
Doe de rest van de arrowroot in een kom, rol de stukjes deeg met je handen/handpalmen tot boba-balletjes en doe ze in de kom met arrowroot. Schep de boba-balletjes goed om en schep ze in een vergiet. Schud de vergiet om overtollige arrowroot te verwijderen.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de boba 10 min. min. tot gaar. Roer regelmatig, zodat de boba niet aan elkaar en aan de bodem blijven plakken. Vul ondertussen een kom met koud water. Schep de gekookte boba met een schuimspaan in het water en laat 10 min. afkoelen. Schep de boba uit het water, in het vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de boba, mango- en passievrucht blokjes over hoge glazen. Schenk de kokosdrink erbij.
'Bubble tea' met kokosdrink
Boba, of bubble tea, is een razendpopulair drankje met fruit en zoete parels. Vaak zijn deze parels gemaakt van tapioca, maar wij maken ze met arrowroot.
null personen
150 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Doe de siroop, 6 el arrowroot (per 4 personen) en het water in een pan met antiaanbakplaag en roer alles goed door tot de arrowroot is opgelost. Zet de pan op het vuur en verwarm 3-4 min. al roerend met een rubberen spatel op laag vuur. Het mengsel zal eerst plakkerig ogen, blijf doorroeren tot het een samenhangend deeg vormt.
Haal het deeg uit de pan en laat ca. 2 min. afkoelen op een met arrowroot bestoven werkblad. Kneed het deeg 5 min. verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een rol van 1 cm. Snijd de rollen in stukjes van 1 cm.
Doe de rest van de arrowroot in een kom, rol de stukjes deeg met je handen/handpalmen tot boba-balletjes en doe ze in de kom met arrowroot. Schep de boba-balletjes goed om en schep ze in een vergiet. Schud de vergiet om overtollige arrowroot te verwijderen.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de boba 10 min. min. tot gaar. Roer regelmatig, zodat de boba niet aan elkaar en aan de bodem blijven plakken. Vul ondertussen een kom met koud water. Schep de gekookte boba met een schuimspaan in het water en laat 10 min. afkoelen. Schep de boba uit het water, in het vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verdeel de boba, mango- en passievrucht blokjes over hoge glazen. Schenk de kokosdrink erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el tropical fruitsiroop
7 el Smaakt Arrowroot poeder
2 el water
100 g diepvries mangostukjes
100 g diepvries passievruchtblokjes
1 l kokosdrink
Dit heb je nodig
schuimspaan
hoge glazen