Bubble tea
Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan en is een combinatie van thee, melk en boba: 'tapiocaparels' die in je mond aanvoelen als gummybeertjes. In dit recept worden de boba gemaakt van maizena.
Aan de slag
Doe 45 g basterdsuiker met 60 ml koud water in een pan met antiaanbaklaag en breng op middelhoog vuur aan de kook. Voeg 10 g maizena toe en roer door tot het een plakkerig mengsel wordt. Haal de pan van het vuur en voeg nog 80 g maizena toe. Roer goed tot een grof deeg.
Bestuif het aanrecht met de rest van de maizena en schep het deeg erop. Laat 2 min. afkoelen en kneed in 2 min. tot een stevig glad deeg.
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een rol van 1 cm dik en snijd elke rol in stukjes van 1 cm. Rol er met droge handen balletjes van (boba). Bestrooi eventueel met wat extra maizena als het deeg te plakkerig is.
Kook de boba in een ruime pan water 15-20 min. Roer af en toe door zodat de boba niet aan de pan blijft plakken. Schep uit de pan in een kom met koud water.
Doe de rest van de basterdsuiker met de rest van het koude water in een steelpan. Schep de boba uit het water in de pan. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur nog 7-8 min. Blijf roeren. De bobasaus moet er stroperig uitzien. Haal van het vuur.
Laat ondertussen de theezakjes 4 min. trekken in het kokende water.
Verdeel de boba met saus over de glazen. Decoreer de binnenkant van de glazen met de saus. Verdeel de ijsklontjes, thee en melk erover. Serveer direct.
Bubble tea
Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan en is een combinatie van thee, melk en boba: 'tapiocaparels' die in je mond aanvoelen als gummybeertjes. In dit recept worden de boba gemaakt van maizena.
null personen
250 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe 45 g basterdsuiker met 60 ml koud water in een pan met antiaanbaklaag en breng op middelhoog vuur aan de kook. Voeg 10 g maizena toe en roer door tot het een plakkerig mengsel wordt. Haal de pan van het vuur en voeg nog 80 g maizena toe. Roer goed tot een grof deeg.
Bestuif het aanrecht met de rest van de maizena en schep het deeg erop. Laat 2 min. afkoelen en kneed in 2 min. tot een stevig glad deeg.
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een rol van 1 cm dik en snijd elke rol in stukjes van 1 cm. Rol er met droge handen balletjes van (boba). Bestrooi eventueel met wat extra maizena als het deeg te plakkerig is.
Kook de boba in een ruime pan water 15-20 min. Roer af en toe door zodat de boba niet aan de pan blijft plakken. Schep uit de pan in een kom met koud water.
Doe de rest van de basterdsuiker met de rest van het koude water in een steelpan. Schep de boba uit het water in de pan. Breng aan de kook en kook op middelhoog vuur nog 7-8 min. Blijf roeren. De bobasaus moet er stroperig uitzien. Haal van het vuur.
Laat ondertussen de theezakjes 4 min. trekken in het kokende water.
Verdeel de boba met saus over de glazen. Decoreer de binnenkant van de glazen met de saus. Verdeel de ijsklontjes, thee en melk erover. Serveer direct.
bereidingstip:
vegantip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
115 g donkere basterdsuiker
200 ml koud water
100 g maizena
4 zakjes English breakfast thee
400 ml kokend water
20 ijsblokjes
400 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
longdrinkglazen