Kerrierijst met bonen, tomaat en omeletreepjes
Geurige kerrierijst met bonen, tomaat en omeletreepjes is een gezonde maaltijd voor iedere dag van de week.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat staan tot gebruik.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan, schenk het ei en rode peper erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet ca. 5 min. op laag vuur garen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de cherrytomaten.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen en tomaten toe en roerbak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst en kerrie toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kerrierijst over borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de rijst.
Kerrierijst met bonen, tomaat en omeletreepjes
Geurige kerrierijst met bonen, tomaat en omeletreepjes is een gezonde maaltijd voor iedere dag van de week.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat staan tot gebruik.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan, schenk het ei en rode peper erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet ca. 5 min. op laag vuur garen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de cherrytomaten.
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen en tomaten toe en roerbak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst en kerrie toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de kerrierijst over borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
6 witte scharreleieren
1 rode peper
4 el milde olijfolie
1 teen knoflook
1 middelgrote ui
250 g cherrytomaten
450 g diepvries snijbonen
250 g diepvries gebroken sperziebonen
1½ el kerriepoeder