Pastasalade met spitskool, kipfiletreepjes, nectarine en cashewnoten
Gezonde pastasalade met kip is een uitkomst voor doordeweekse zomerdagen.
Aan de slag
Kook de pasta in een hoge (soep)pan beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in dunne reepjes. Kook de spitskool de laatste 2 min. mee. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten 5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 6 min., schep regelmatig om.
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd de nectarinehelften in 4 partjes en de bieslook fijn.
Voeg de rest van de olie, kipfiletreepjes, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe aan de sjalot in de pan. Bak 5 min., schep regelmatig om.
Meng ondertussen de helft van de bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper. Meng de pasta en spitskool met de bieslookyoghurt, nectarine, de helft van de cashewnoten en het sjalot-kipmengsel.
Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de rest van de bieslook en de rest van de cashewnoten.
Pastasalade met spitskool, kipfiletreepjes, nectarine en cashewnoten
Gezonde pastasalade met kip is een uitkomst voor doordeweekse zomerdagen.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in een hoge (soep)pan beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in dunne reepjes. Kook de spitskool de laatste 2 min. mee. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten 5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 6 min., schep regelmatig om.
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd de nectarinehelften in 4 partjes en de bieslook fijn.
Voeg de rest van de olie, kipfiletreepjes, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe aan de sjalot in de pan. Bak 5 min., schep regelmatig om.
Meng ondertussen de helft van de bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper. Meng de pasta en spitskool met de bieslookyoghurt, nectarine, de helft van de cashewnoten en het sjalot-kipmengsel.
Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de rest van de bieslook en de rest van de cashewnoten.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
1 kg spitskool
80 g ongebrande cashewnoten
3 sjalotten
3 el milde olijfolie
3 nectarines
25 g verse bieslook
320 g scharrelkipfiletreepjes
1 tl gerookte zoete paprikapoeder
4 el yoghurt Griekse stijl 0%