Tostones
bewaar
bewaar

Tostones

Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!

30 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Schil de bakbananen: snijd eerst de uiteinden eraf. Snijd met een klein scherp mesje over de lengte op de naden in. Pel vervolgens met je handen de schil eraf.

Snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 2 cm dik.

Verhit een laagje olie van ca. 1 cm tot 160 °C. in de pan en frituur de bakbananen in delen in ca. 6 min. goudgeel. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bedek een stevige (houten) snijplank met wat bakpapier en leg een deel van de gebakken bakbananen erop. Plet de plakken 1 voor 1 met het zware bakje/schaaltje tot ze ca. een ½ cm dik zijn. Zorg ervoor dat de plakken niet uit elkaar vallen.

Verhit de olie tot 190 °C. Frituur de geplette plakken nogmaals ca. 2-3 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog heet zijn met het zout.

serveertipLekker met tomatensalsa of guacamole

Tostones

Instructievideo - 00:30 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tostones

Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig