Tomatensoep met focaccia
Met maar 5 ingrediënten zet je deze tomatensoep op tafel. Verrassingselement: een vleugje sinaasappel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de focaccia’s in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Breng ondertussen het water met het bouillonblokje, de tomatenblokjes en Provençaalse kruiden aan de kook. Pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe en laat de soep 8 min. koken.
Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over 4 kommen (per 4 personen). Roer de mascarpone los en verdeel over de kommen soep. Besprenkel met de olie en serveer met de focaccia.
Tomatensoep met focaccia
Met maar 5 ingrediënten zet je deze tomatensoep op tafel. Verrassingselement: een vleugje sinaasappel.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de focaccia’s in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Breng ondertussen het water met het bouillonblokje, de tomatenblokjes en Provençaalse kruiden aan de kook. Pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe en laat de soep 8 min. koken.
Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over 4 kommen (per 4 personen). Roer de mascarpone los en verdeel over de kommen soep. Besprenkel met de olie en serveer met de focaccia.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 focaccia's met rozemarijn & zeezout
500 ml water
1 groentebouillonblokje
800 g tomatenblokjes in blik
2 el Provençaalse kruiden
1 sinaasappel
75 g mascarpone
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer