Albóndigas
Albóndigas: Spaanse gehaktballetjes die niet mogen ontrbreken bij een avondje tapas!
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Leg de sneetjes in een diep bord en besprenkel met de melk. Hou apart.
Snijd de tenen knoflook en de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie, het ei, beide soorten paprikapoeder en het brood. Meng alles goed en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen ca. 30 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten.
Verhit de olie in een koekenpan op middel- hoog vuur en bak de balletjes rondom in 7 min. bruin. Schep uit de pan en fruit in dezelfde pan de ui 4 min. Voeg na 2 min. de rest van de knoflook en de peper toe. Blus af met de wijn en laat 5 min. inkoken.
Voeg de tomaten toe en plet ze met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur laag en laat de saus 15 min. inkoken.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en kook ze 30 min. met de deksel op de pan.
Serveer de albóndigas in een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.
Albóndigas
Albóndigas: Spaanse gehaktballetjes die niet mogen ontrbreken bij een avondje tapas!
null porties
70 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Leg de sneetjes in een diep bord en besprenkel met de melk. Hou apart.
Snijd de tenen knoflook en de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie, het ei, beide soorten paprikapoeder en het brood. Meng alles goed en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen ca. 30 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Hou je van pittig? Dan kun je de pitjes laten zitten.
Verhit de olie in een koekenpan op middel- hoog vuur en bak de balletjes rondom in 7 min. bruin. Schep uit de pan en fruit in dezelfde pan de ui 4 min. Voeg na 2 min. de rest van de knoflook en de peper toe. Blus af met de wijn en laat 5 min. inkoken.
Voeg de tomaten toe en plet ze met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur laag en laat de saus 15 min. inkoken.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en kook ze 30 min. met de deksel op de pan.
Serveer de albóndigas in een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes wit casinobrood
75 ml halfvolle melk
4 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
500 g half-om-halfgehakt
1 wit scharrelei
2 tl zoet gerookt paprikapoeder
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder hot
1 middelgrote ui
1 rode peper
3 el olijfolie mild
200 ml rode wijn
400 g gepelde tomaten