Mexicaanse chimichanga's met gerookte paprika
Eerst vullen, dan bakken in de oven. Een van Mexico's favorieten gerechten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de cheddar en snijd de peterselie fijn. Meng de crème fraîche met de paprikapoeder en verdeel over de gordita’s. Verdeel vervolgens de cheddar, kipreepjes en peterselie erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de buitenkant van de gordita’s naar binnen en rol op. Leg ze met de vouwrand naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie. Bak de chimichanga’s in ca. 15 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes. Verdeel de chimichanga’s over een schaal en serveer de guacamole en tomatenblokjes in schaaltjes erbij.
Mexicaanse chimichanga's met gerookte paprika
Eerst vullen, dan bakken in de oven. Een van Mexico's favorieten gerechten.
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de cheddar en snijd de peterselie fijn. Meng de crème fraîche met de paprikapoeder en verdeel over de gordita’s. Verdeel vervolgens de cheddar, kipreepjes en peterselie erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vouw de buitenkant van de gordita’s naar binnen en rol op. Leg ze met de vouwrand naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de olie. Bak de chimichanga’s in ca. 15 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes. Verdeel de chimichanga’s over een schaal en serveer de guacamole en tomatenblokjes in schaaltjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g cheddar aan stuk
7½ g verse platte peterselie
125 g crème fraîche
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
8 gordita's
200 g gerookte kipreepjes
1 el (olijf)olie
2 tomaten
100 g koelverse guacamole
Dit heb je nodig
bakpapier