Kimchi met gochujang
Kimchi, gefermenteerde groenten, is een belangrijke smaakmaker uit de Koreaanse keuken. Er zijn vele soorten kimchi, van verschillende groenten (kool, wortel en ui) en Koreaanse (gedroogde) pepers zoals gochugaru als hoofdingrediënten.
Aan de slag
Snijd de kool in de lengte in kwarten en de kwarten in de breedte in repen van ca. 4 cm breed. Doe het water met het zout in een grote kom en roer tot het zout is opgelost. Doe de kool erbij en masseer met je handen 1 min. Het zout trekt vocht uit de kool, waar door deze zachter wordt. Laat 3 uur staan.
Doe de tenen knoflook, ui, gochujang, vissaus, chilivlokken en suiker in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Doe in een grote mengkom.
Snijd de radijs in kwarten en snijd de bosuitjes in de breedte in stukken van ca. 2 cm. Voeg de radijs, bosui en peen julienne toe aan de mengkom en meng alles goed door.
Giet het gezouten water van de kool af en spoel de kool 3 keer goed af met kraanwater. Laat uitlekken in een vergiet. Doe de kool bij het kruidenmengsel en schep alles goed door.
Schep de kimchi op een schaal of bord en bestrooi met de sesamzaadjes. Deze kimchi wordt vers gegeten en wordt ook wel geotjeori genoemd.
Kimchi met gochujang
Kimchi, gefermenteerde groenten, is een belangrijke smaakmaker uit de Koreaanse keuken. Er zijn vele soorten kimchi, van verschillende groenten (kool, wortel en ui) en Koreaanse (gedroogde) pepers zoals gochugaru als hoofdingrediënten.
bijgerecht
null personen
110 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kool in de lengte in kwarten en de kwarten in de breedte in repen van ca. 4 cm breed. Doe het water met het zout in een grote kom en roer tot het zout is opgelost. Doe de kool erbij en masseer met je handen 1 min. Het zout trekt vocht uit de kool, waar door deze zachter wordt. Laat 3 uur staan.
Doe de tenen knoflook, ui, gochujang, vissaus, chilivlokken en suiker in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Doe in een grote mengkom.
Snijd de radijs in kwarten en snijd de bosuitjes in de breedte in stukken van ca. 2 cm. Voeg de radijs, bosui en peen julienne toe aan de mengkom en meng alles goed door.
Giet het gezouten water van de kool af en spoel de kool 3 keer goed af met kraanwater. Laat uitlekken in een vergiet. Doe de kool bij het kruidenmengsel en schep alles goed door.
Schep de kimchi op een schaal of bord en bestrooi met de sesamzaadjes. Deze kimchi wordt vers gegeten en wordt ook wel geotjeori genoemd.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Chinese kool
2 l water
5 el zout
5 tenen knoflook
1 middelgrote ui
2 el gochujang
5 el vissaus
1 el chilivlokken
1 el kristalsuiker
100 g radijsjes
6 bosuitjes
150 g peen julienne
2 tl sesamzaad
Dit heb je nodig
keukenmachine