Appelchutney
Deze zoetzure appelchutney is een heerlijke smaakmaker bij kaas en varkensvlees.
Aan de slag
Snipper de ui. Boen de appels schoon, snijd ze met de schil in kleine blokjes van ca. een ½ cm en verwijder het klokhuis.
Fruit de ui 3 min. in de olie. Voeg de appelblokjes toe en bak ze 2 min. mee. Schil de gember en rasp fijn boven de pan. Voeg de kurkuma en de kardemom toe en bak nog 1 min. Doe de geleisuiker speciaal, appelciderazijn en de rozijnen erbij en breng aan de kook.
Laat 1 min. koken. Giet in de glazen pot en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
Appelchutney
Deze zoetzure appelchutney is een heerlijke smaakmaker bij kaas en varkensvlees.
bijgerecht
null personen
80 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Boen de appels schoon, snijd ze met de schil in kleine blokjes van ca. een ½ cm en verwijder het klokhuis.
Fruit de ui 3 min. in de olie. Voeg de appelblokjes toe en bak ze 2 min. mee. Schil de gember en rasp fijn boven de pan. Voeg de kurkuma en de kardemom toe en bak nog 1 min. Doe de geleisuiker speciaal, appelciderazijn en de rozijnen erbij en breng aan de kook.
Laat 1 min. koken. Giet in de glazen pot en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kleine ui
2 Elstar appels
2 el milde olijfolie
2 cm verse gemberwortel
½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
½ tl gemalen kardemom
25 g geleisuiker speciaal
25 ml appelciderazijn
25 g rozijnen
Dit heb je nodig
glazen pot met deksel (350ml)