Appelchutney
bewaar
bewaar

Appelchutney

Deze zoetzure appelchutney is een heerlijke smaakmaker bij kaas en varkensvlees.

15 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Boen de appels schoon, snijd ze met de schil in kleine blokjes van ca. een ½ cm en verwijder het klokhuis.

Fruit de ui 3 min. in de olie. Voeg de appelblokjes toe en bak ze 2 min. mee. Schil de gember en rasp fijn boven de pan. Voeg de kurkuma en de kardemom toe en bak nog 1 min. Doe de geleisuiker speciaal, appelciderazijn en de rozijnen erbij en breng aan de kook.

Laat 1 min. koken. Giet in de glazen pot en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelchutney

Deze zoetzure appelchutney is een heerlijke smaakmaker bij kaas en varkensvlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig