Appelcompote
Je bent helemaal van de appelcompote gerukt als je deze appelcompote niet gaat maken!
Aan de slag
Schil de appels, snijd ze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in kleine stukjes van 1 cm.
Breng de appel met het water, agavesiroop, citroensap en kaneel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Giet in de glazen pot met deksel en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
Appelcompote
Je bent helemaal van de appelcompote gerukt als je deze appelcompote niet gaat maken!
bijgerecht
null porties
130 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de appels, snijd ze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in kleine stukjes van 1 cm.
Breng de appel met het water, agavesiroop, citroensap en kaneel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Giet in de glazen pot met deksel en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg Elstar appel
100 ml water
1 el agavesiroop
1 el citroensap
1 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
glazen pot met deksel (350ml)