Appelschillenboter
Appeltaart gemaakt? Gebruik de schillen en klokhuizen voor deze boter.
Aan de slag
Appeltaart gemaakt? Doe 500 g gewassen appelschillen en klokhuizen mét de pitjes (van ca. 1½ kilo appels) met het water, de basterdsuiker, een de kaneel en het zout in een pan met dikke bodem. Laat met de deksel op de pan 20min. op laag vuur koken tot boterzacht. Laat zonder deksel 5 min. op hoog vuur inkoken tot het vocht is verdampt.
Doe alles in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schep de appelmassa in een fijne zeef (hoe fijner, hoe beter) boven een kom en gebruik een rubberen spatel om de saus door de zeef te duwen. Doe in de gesteriliseerde afsluitbare pot.
Appelschillenboter
Appeltaart gemaakt? Gebruik de schillen en klokhuizen voor deze boter.
bijgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Appeltaart gemaakt? Doe 500 g gewassen appelschillen en klokhuizen mét de pitjes (van ca. 1½ kilo appels) met het water, de basterdsuiker, een de kaneel en het zout in een pan met dikke bodem. Laat met de deksel op de pan 20min. op laag vuur koken tot boterzacht. Laat zonder deksel 5 min. op hoog vuur inkoken tot het vocht is verdampt.
Doe alles in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schep de appelmassa in een fijne zeef (hoe fijner, hoe beter) boven een kom en gebruik een rubberen spatel om de saus door de zeef te duwen. Doe in de gesteriliseerde afsluitbare pot.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg appel
100 ml water
100 g donkere basterdsuiker
½ tl gemalen kaneel
½ tl zout
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
zeef
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)