Mincemeat
bewaar
bewaar

Mincemeat

Mincemeat is hartig, zoet en een klassieker. Deze Engelse vulling is een mengsel van gehakt en gedroogd fruit en maakt alles beter.

15 min. bereiden / 1 uur wachten

16 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen en sinaasappel schoon, rasp de gele en oranje schil en pers de vruchten uit. Schil de appel en rasp met een grove rasp.

Doe het citrusrasp en -sap, de appel, rozijnen, krenten, vijgen, sukade, basterdsuiker, boter en specerijen in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan 1 uur koken. Roer regelmatig.

Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de brandy erdoor. Laat het mincemeat 2 uur afkoelen in de koelkast, voordat je het gebruikt.

achtergrondinfoMincemeat wordt gebruikt als vulling van de populaire Britse mince pies, vaak gegeten rond kerstmis. Vroeger was de toevoeging van het zoete fruit met de alcohol en het vet een manier om vlees in pies te conserveren. Traditioneel gaat er niervet in mincemeat, in dit recept wordt boter gebruikt. Niervet wordt in het Verenigd Koninkrijk nog steeds gebruikt, maar het wordt inmiddels vaak vervangen door boter of zelfs kokosolie.
bewaartipIn gesteriliseerde, goed afgesloten potten blijft het mincemeat 3 maanden goed in de koelkast.
algemeenDe vulling is genoeg voor 12 mince pies.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mincemeat

Mincemeat is hartig, zoet en een klassieker. Deze Engelse vulling is een mengsel van gehakt en gedroogd fruit en maakt alles beter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig