Mincemeat
Mincemeat is hartig, zoet en een klassieker. Deze Engelse vulling is een mengsel van gehakt en gedroogd fruit en maakt alles beter.
Aan de slag
Boen de citroen en sinaasappel schoon, rasp de gele en oranje schil en pers de vruchten uit. Schil de appel en rasp met een grove rasp.
Doe het citrusrasp en -sap, de appel, rozijnen, krenten, vijgen, sukade, basterdsuiker, boter en specerijen in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan 1 uur koken. Roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de brandy erdoor. Laat het mincemeat 2 uur afkoelen in de koelkast, voordat je het gebruikt.
Mincemeat
Mincemeat is hartig, zoet en een klassieker. Deze Engelse vulling is een mengsel van gehakt en gedroogd fruit en maakt alles beter.
bijgerecht
null porties
230 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen en sinaasappel schoon, rasp de gele en oranje schil en pers de vruchten uit. Schil de appel en rasp met een grove rasp.
Doe het citrusrasp en -sap, de appel, rozijnen, krenten, vijgen, sukade, basterdsuiker, boter en specerijen in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan 1 uur koken. Roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de brandy erdoor. Laat het mincemeat 2 uur afkoelen in de koelkast, voordat je het gebruikt.
achtergrondinfo:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 sinaasappel
1 elstar-appel
150 g rozijnen
100 g krenten
100 g gedroogde vijgen
50 g sukade
125 g donkere basterdsuiker
100 g ongezouten roomboter
½ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen korianderzaad
¼ tl gemalen piment
¼ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
100 ml brandy
Dit heb je nodig
rasp