Griekse yoghurt met appelcompote
Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.
Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Griekse yoghurt met appelcompote
Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?
nagerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.
Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 Elstar appels
3 cm verse gember
1 tl gemalen kaneel
4 el kokospalmsuiker
25 g ongezouten roomboter
500 g Griekse yoghurt (0% vet)
50 g gedroogde abrikozen zonder pit
1 el kraanwater