Tostada's met maissalsa, gehakt en chipotledressing
bewaar
bewaar

Tostada's met maissalsa, gehakt en chipotledressing

Een knapperige tostada + rokerige chipotle + frisse maissalsa = een Mexicaans feestje op tafel!

30 min. bereiden / 7 min. oventijd

zeer pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de maiskolven 10 min. in water, giet af en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd de maiskorrels van de kolven door steeds 1 kolf rechtop op een snijplank te zetten. Snijd met een scherp mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolven.

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snipper de rode ui en snijd de koriander fijn.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de limoen schoon schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de maiskorrels met de rode peper, de helft van de ui, de helft van de koriander, 1 el limoensap (per 4 personen), het limoenrasp en 2 el olie (per 4 personen) tot een salsa. Meng de chipotle sauce met de rest van het limoensap, de agave-siroop en 4 el olie (per 4 personen) tot een dressing. Halveer de cherrytomaten. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel de gordita’s erover en bak 6-7 min. onder elkaar in de oven tot ze knapperig zijn (tostada's). Verwissel de bakplaten halverwege.

Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de rest van de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 min. rul. Schep de bonen, cherrytomaten en 2 el chipotledressing (per 4 personen) erdoor en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Beleg de tostada’s met het gehaktmengsel en de maissalsa. Besprenkel met de chipotledressing. Bestrooi met de rest van de koriander.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.
vegantipVervang het gehakt door 300 g plantaardig alternatief voor gehakt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tostada's met maissalsa, gehakt en chipotledressing

Een knapperige tostada + rokerige chipotle + frisse maissalsa = een Mexicaans feestje op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig