Groene frittata met feta en veldsla
Feest met deze frittata met groene groenten als veldsla en prei. Ook perfect om restjes mee op te maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Halveer de prei en snijd in dunne halve ringen. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 4 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord. Verhit de helft van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalotten en prei 10 min. Schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee.
Snijd ondertussen de helft van de veldsla grof. Klop de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en meng ¾ ervan door het ei-melkmengsel.
Vet de ovenschaal in en schep het sjalot-preimengsel erin. Verdeel de grofgesneden veldsla en ¾ van de amandelen erover. Schenk het ei-fetamengsel over de groenten en schep om. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.
Meng vlak voor het serveren de rest van de veldsla met de rest van de olie, de rest van de feta en de rest van de amandelen. Snijd de frittata in punten en serveer met de veldsla.
Groene frittata met feta en veldsla
Feest met deze frittata met groene groenten als veldsla en prei. Ook perfect om restjes mee op te maken!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Halveer de prei en snijd in dunne halve ringen. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 4 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord. Verhit de helft van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalotten en prei 10 min. Schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee.
Snijd ondertussen de helft van de veldsla grof. Klop de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en meng ¾ ervan door het ei-melkmengsel.
Vet de ovenschaal in en schep het sjalot-preimengsel erin. Verdeel de grofgesneden veldsla en ¾ van de amandelen erover. Schenk het ei-fetamengsel over de groenten en schep om. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.
Meng vlak voor het serveren de rest van de veldsla met de rest van de olie, de rest van de feta en de rest van de amandelen. Snijd de frittata in punten en serveer met de veldsla.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g sjalotten
1 prei
2 tenen knoflook
70 g ongebrande amandelen
3 el milde olijfolie
150 g veldsla
6 middelgrote eieren
100 ml halfvolle melk
150 g feta
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)