Kroepoek van rijstpapier
Van rijstvellen maak je heerlijk knapperige kroepoek. En dat in al in 10 min. Mét dipsaus erbij!
10 min. bereiden
8 ingrediënten
Aan de slag
Scheur het norivel in stukken en maal samen met het sesamzaad in de hakmolen tot een poeder.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de sweet chilisaus met het rasp en sap van de limoen, de sojasaus en het water tot een dipsaus.
Verhit de olie in een gietijzeren pan tot 180 °C, controleer met een keukenthermometer. Knip ondertussen de rijstvellen in vier kwarten. Frituur per 2 kwarten de vellen enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn en neem met een hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met het noripoeder. Herhaal met de rest van de rijstvellen.
Serveer zo snel mogelijk met de dip erbij.
Kroepoek van rijstpapier
Van rijstvellen maak je heerlijk knapperige kroepoek. En dat in al in 10 min. Mét dipsaus erbij!
bijgerecht
null porties
10 min. bereiden
Aan de slag
Scheur het norivel in stukken en maal samen met het sesamzaad in de hakmolen tot een poeder.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de sweet chilisaus met het rasp en sap van de limoen, de sojasaus en het water tot een dipsaus.
Verhit de olie in een gietijzeren pan tot 180 °C, controleer met een keukenthermometer. Knip ondertussen de rijstvellen in vier kwarten. Frituur per 2 kwarten de vellen enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn en neem met een hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met het noripoeder. Herhaal met de rest van de rijstvellen.
Serveer zo snel mogelijk met de dip erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vel norivel
1 tl zwart sesamzaad
1 limoen
1 el zoete chilisaus
1 el sojasaus
50 ml water
500 ml zonnebloemolie
5 rijstvellen
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
gietijzeren pan of frituurpan
schuimspaan