Witte-aspergesalade met krieltjes, aardbeien en geitenkaas-citroendressing
Met witte asperges en aardbeien schreeuwt deze salade lente!
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in ruim water in 11 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Schil ondertussen de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges rondom 5 min. op hoog vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Boen ondertussen de citroen uit, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de selderij fijn en meng met het citroenrasp en -sap, de geitenkaas, de yoghurt en het water tot een dressing. Snijd de aardbeien in kwarten.
Meng de krieltjes met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de veldsla en aardbeien over een schaal. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de pompoenpitten.
Witte-aspergesalade met krieltjes, aardbeien en geitenkaas-citroendressing
Met witte asperges en aardbeien schreeuwt deze salade lente!
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in ruim water in 11 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Schil ondertussen de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges rondom 5 min. op hoog vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Boen ondertussen de citroen uit, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de selderij fijn en meng met het citroenrasp en -sap, de geitenkaas, de yoghurt en het water tot een dressing. Snijd de aardbeien in kwarten.
Meng de krieltjes met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de veldsla en aardbeien over een schaal. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de pompoenpitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
500 g verse witte asperges
1 el milde olijfolie
40 g pompoenpitten
1 citroen
20 g verse selderij
150 g chavroux frais nature 45+
50 ml halfvolle yoghurt
2 el water
250 g verse aardbeien
85 g veldsla
Dit heb je nodig
dunschiller