Galette van witte en groene asperges met oude kaas
Witte en groene asperges + oude kaas = een gouden combi. Vooral in een deze galette!
30 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd / 40 min. wachten
14 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Doe de bloem met het zout, de suiker en de helft van de geraspte kaas in de keukenmachine en meng kort. Voeg de koude boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn en kruimelig deeg. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het ijswater erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm snel met koude handen een rechthoek van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Neem het deeg uit de koelkast. Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 3 cm Meng de asperges, tuinerwten, olie en de rest van de geraspte kaas in een kom.
Rasp de gele schil van de citroen. Klop de eieren en ricotta los in een kom. Roer het citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 30 x 40 cm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met het ricottamengsel, maar laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de asperges en tuinerwten over de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw de vrije randen van het deeg over de groenten. Bak de galette in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Snijd de muntblaadjes fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.
Haal de galette uit de oven en bestrooi met de munt en pijnboompitten.
Galette van witte en groene asperges met oude kaas
Instructievideo - 12:01 min.
Galette van witte en groene asperges met oude kaas
Witte en groene asperges + oude kaas = een gouden combi. Vooral in een deze galette!
hoofdgerecht
null personen
985 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Doe de bloem met het zout, de suiker en de helft van de geraspte kaas in de keukenmachine en meng kort. Voeg de koude boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn en kruimelig deeg. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het ijswater erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm snel met koude handen een rechthoek van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Neem het deeg uit de koelkast. Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 3 cm Meng de asperges, tuinerwten, olie en de rest van de geraspte kaas in een kom.
Rasp de gele schil van de citroen. Klop de eieren en ricotta los in een kom. Roer het citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 30 x 40 cm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met het ricottamengsel, maar laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de asperges en tuinerwten over de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw de vrije randen van het deeg over de groenten. Bak de galette in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Snijd de muntblaadjes fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.
Haal de galette uit de oven en bestrooi met de munt en pijnboompitten.
serveertip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
170 g ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
½ tl zout
½ tl suiker
100 g geraspte oude kaas
50 ml ijskoud water
300 g witte asperges
300 g groene asperges
200 g tuinerwten
1 citroen
2 scharreleieren
250 g ricotta
15 g munt
50 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
vershoudfolie
dunschiller
bakpapier