Rocky road met paaseitjes
On the road voor deze rocky road met paaseitjes!
Aan de slag
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom, samen met de boter en de ahornsiroop. Zet op de pan met water, zorg dat de kom het water niet raakt, en laat de chocolade onder af en toe roeren voor ¾ smelten (au bain-marie).
Haal de kom van de pan. Roer het zout erdoor en laat de chocolade van het vuur verder smelten.
Breek ondertussen de koekjes in stukjes van ca. 2 cm. Halveer de paaseitjes in de lengte. Snijd de marshmallows in stukjes van ca. 2 cm.
Bekleed de ovenschaal met een strook bakpapier, zorg daarbij dat de randen wat overhangen. Meng (per rocky road) ¾ van de paaskoekjes, paaseitjes en marshmallows door de gesmolten chocolade en giet het in de vorm. Strijk de bovenkant glad.
Bestrooi de bovenkant van de rocky road met de rest van de koekjes, paaseitjes en marshmallows. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de rocky road in 20 stukjes.
Rocky road met paaseitjes
Instructievideo - 00:58 min.
Rocky road met paaseitjes
On the road voor deze rocky road met paaseitjes!
null porties
175 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom, samen met de boter en de ahornsiroop. Zet op de pan met water, zorg dat de kom het water niet raakt, en laat de chocolade onder af en toe roeren voor ¾ smelten (au bain-marie).
Haal de kom van de pan. Roer het zout erdoor en laat de chocolade van het vuur verder smelten.
Breek ondertussen de koekjes in stukjes van ca. 2 cm. Halveer de paaseitjes in de lengte. Snijd de marshmallows in stukjes van ca. 2 cm.
Bekleed de ovenschaal met een strook bakpapier, zorg daarbij dat de randen wat overhangen. Meng (per rocky road) ¾ van de paaskoekjes, paaseitjes en marshmallows door de gesmolten chocolade en giet het in de vorm. Strijk de bovenkant glad.
Bestrooi de bovenkant van de rocky road met de rest van de koekjes, paaseitjes en marshmallows. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de rocky road in 20 stukjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g chocolade extra puur 70%
100 g ongezouten roomboter
2 el ahornsiroop
¼ tl zout
125 g AH Excellent Roomboter kuikentjes
100 g witte paaseieren
50 g marshmallows
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 25 cm)