Gezonde bananencake van kikkererwten, pindakaas en walnoten
Is het bananenbrood? Is het een plaattaart? Een beetje van beide én lekker gezond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog.
Ontpit 125 g dadels (per cake) en hak de walnoten grof. Halveer de bananen in de breedte. Doe de kikkererwten, ontpitte dadels, bananen, eieren, het amandelmeel, de bakpoeder, ¾ van de espressosticks en de olie in de keukenmachine en meng tot een glad mengsel. Schep de helft van de noten erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min gaar, maar nog smeuïg. Laat helemaal afkoelen.
Ontpit ondertussen de rest van de dadels en laat 5 min. in het warme water weken. Giet af, maar hou 4 el dadelwater (per cake) apart, en laat uitlekken.
Pureer de pindakaas met de geweekte dadels, het dadelwater en de rest van de espressopoeder met de staafmixer tot een smeuïge pasta. Voeg eventueel meer water toe om het smeuïger te maken.
Besmeer de bovenkant van de cake met de pasta en bestrooi met de rest van de walnoten.
Gezonde bananencake van kikkererwten, pindakaas en walnoten
Is het bananenbrood? Is het een plaattaart? Een beetje van beide én lekker gezond!
nagerecht
null porties
150 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog.
Ontpit 125 g dadels (per cake) en hak de walnoten grof. Halveer de bananen in de breedte. Doe de kikkererwten, ontpitte dadels, bananen, eieren, het amandelmeel, de bakpoeder, ¾ van de espressosticks en de olie in de keukenmachine en meng tot een glad mengsel. Schep de helft van de noten erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min gaar, maar nog smeuïg. Laat helemaal afkoelen.
Ontpit ondertussen de rest van de dadels en laat 5 min. in het warme water weken. Giet af, maar hou 4 el dadelwater (per cake) apart, en laat uitlekken.
Pureer de pindakaas met de geweekte dadels, het dadelwater en de rest van de espressopoeder met de staafmixer tot een smeuïge pasta. Voeg eventueel meer water toe om het smeuïger te maken.
Besmeer de bovenkant van de cake met de pasta en bestrooi met de rest van de walnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kikkererwten in blik
175 g medjouldadels
60 g ongezouten walnoten
2 rijpe bananen
3 middelgrote eieren
70 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
2 espressosticks
50 ml milde olijfolie
100 ml warm water
50 g AH 100% pindakaas naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
brownievorm (28 x 18 cm)
bakpapier
staafmixer