Gezonde worteltaart
bewaar
bewaar

Gezonde worteltaart

Goed nieuws: een worteltaart die niet alleen gezond klinkt, maar het ook is! Nog beter nieuws: hij is minstens net zo lekker.

20 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd / 1 uur wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen fijn met een vork en meng de baksoda en yoghurt erdoor. Schil de winterpeen en rasp de peen grof. Hak de walnoten en abrikozen fijn.

Meng het volkorenmeel met de bakpoeder en kaneel. Klop in een andere kom de olie en het ei met een garde luchtig.

Meng het oliemengsel met de yoghurt door de gepureerde banaan en spatel vervolgens het volkorenmeelmengsel erdoor. Spatel de geraspte peen, rozijnen, ½ van de gehakte walnoten en ½ van de abrikozen erdoor.

Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Giet het beslag in de springvorm en bak de worteltaart in ca. 1 uur tot 1 uur en 5 min. in het midden van de oven gaar. Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen.

Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Meng ½ van het citroenrasp met de zuivelspread. Bestrijk de bovenkant van de taart met de spread. Strooi de rest van de walnoten en rest van de abrikozen over de bovenkant van de taart.

bereidingstipGebruik voor het bestrijken van de taart met de zuivelspread een cakespatel of de achterkant van een lepel.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde worteltaart

Goed nieuws: een worteltaart die niet alleen gezond klinkt, maar het ook is! Nog beter nieuws: hij is minstens net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig