Gezonde worteltaart
Goed nieuws: een worteltaart die niet alleen gezond klinkt, maar het ook is! Nog beter nieuws: hij is minstens net zo lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen fijn met een vork en meng de baksoda en yoghurt erdoor. Schil de winterpeen en rasp de peen grof. Hak de walnoten en abrikozen fijn.
Meng het volkorenmeel met de bakpoeder en kaneel. Klop in een andere kom de olie en het ei met een garde luchtig.
Meng het oliemengsel met de yoghurt door de gepureerde banaan en spatel vervolgens het volkorenmeelmengsel erdoor. Spatel de geraspte peen, rozijnen, ½ van de gehakte walnoten en ½ van de abrikozen erdoor.
Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Giet het beslag in de springvorm en bak de worteltaart in ca. 1 uur tot 1 uur en 5 min. in het midden van de oven gaar. Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen.
Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Meng ½ van het citroenrasp met de zuivelspread. Bestrijk de bovenkant van de taart met de spread. Strooi de rest van de walnoten en rest van de abrikozen over de bovenkant van de taart.
Gezonde worteltaart
Goed nieuws: een worteltaart die niet alleen gezond klinkt, maar het ook is! Nog beter nieuws: hij is minstens net zo lekker.
nagerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen fijn met een vork en meng de baksoda en yoghurt erdoor. Schil de winterpeen en rasp de peen grof. Hak de walnoten en abrikozen fijn.
Meng het volkorenmeel met de bakpoeder en kaneel. Klop in een andere kom de olie en het ei met een garde luchtig.
Meng het oliemengsel met de yoghurt door de gepureerde banaan en spatel vervolgens het volkorenmeelmengsel erdoor. Spatel de geraspte peen, rozijnen, ½ van de gehakte walnoten en ½ van de abrikozen erdoor.
Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Giet het beslag in de springvorm en bak de worteltaart in ca. 1 uur tot 1 uur en 5 min. in het midden van de oven gaar. Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen.
Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Meng ½ van het citroenrasp met de zuivelspread. Bestrijk de bovenkant van de taart met de spread. Strooi de rest van de walnoten en rest van de abrikozen over de bovenkant van de taart.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rijpe bananen
1 tl baksoda
120 g halfvolle yoghurt
300 g winterpenen
80 g ongebrande walnoten
25 g gedroogde abrikozen
200 g volkorentarwemeel
1 tl bakpoeder
½ el gemalen kaneel
60 ml milde olijfolie
1 middelgroot ei
60 g rozijnen
1 citroen
200 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
bakpapier