Gezonde visburgers met tomatensalade
Viskoekjes, visburgers, hoe je ze ook wilt noemen: deze met makreel moet je proberen!
Aan de slag
Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de rasp in een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Laat de makreel uitlekken en snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes.
Klop de eieren los in een kom en voeg de makreel, geraspte courgette, de helft van de bosui, ⅚ van het volkorenmeel, de vadouvan, de helft van het citroensap, peper en eventueel zout toe en roer door.
Verdeel het mengsel in 2 platte schijven per persoon. Bestuif een groot bord met de rest van het volkorenmeel en haal de burgers erdoor. Zet 20 minuten in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in twee koekenpannen en bak de makreelburgertjes op middelhoog vuur 2 min. aan elke kant. Zet het vuur laag en bak nog 4 min.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 2 cm en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaten met de munt, de rest van de bosui, de rest van de olie, de rest van het citroensap en peper.
Serveer de viskoekjes met de rijst en tomatensalade.
Gezonde visburgers met tomatensalade
Viskoekjes, visburgers, hoe je ze ook wilt noemen: deze met makreel moet je proberen!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de rasp in een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Laat de makreel uitlekken en snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes.
Klop de eieren los in een kom en voeg de makreel, geraspte courgette, de helft van de bosui, ⅚ van het volkorenmeel, de vadouvan, de helft van het citroensap, peper en eventueel zout toe en roer door.
Verdeel het mengsel in 2 platte schijven per persoon. Bestuif een groot bord met de rest van het volkorenmeel en haal de burgers erdoor. Zet 20 minuten in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de helft van de olie in twee koekenpannen en bak de makreelburgertjes op middelhoog vuur 2 min. aan elke kant. Zet het vuur laag en bak nog 4 min.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 2 cm en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaten met de munt, de rest van de bosui, de rest van de olie, de rest van het citroensap en peper.
Serveer de viskoekjes met de rijst en tomatensalade.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
125 g makreelfilets in zonnebloemolie
6 bosuien
2 middelgrote eieren
60 g volkoren tarwemeel
2 tl vadouvan
2 el citroensap
300 g zilvervliesrijst
4 el milde olijfolie
500 g tomaten
10 g verse munt
Dit heb je nodig
schone theedoek