Stamppot met rode biet, geitenkaas en gekaramelliseerde sjalotten
bewaar
bewaar

Stamppot met rode biet, geitenkaas en gekaramelliseerde sjalotten

Fluweelzachte puree en heerlijke geitenkaas. Hoe smeuïg wil je stamppot met rode biet hebben?

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil met het schilmes de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Schil ook de bieten met het schilmes, halveer en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de aardappelen en bieten in water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de sjalotten met het schilmes in dunne ringen van 2-3 mm dik.

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de sjalot toe, bestrooi eventueel met zout en bak ze 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn en suiker toe en bak nog 2-3 min. of totdat het vocht verdampt is en de sjalot gekaramelliseerd is. Hak de pecannoten grof. Giet de aardappelen en bieten af en stamp met de boter tot een stamppot. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Meng de pecannoten erdoor.

Verdeel de stamppot over borden, verkruimel de geitenkaas in het midden boven de stamppot en verdeel de sjalotten over de verkruimelde kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot met rode biet, geitenkaas en gekaramelliseerde sjalotten

Fluweelzachte puree en heerlijke geitenkaas. Hoe smeuïg wil je stamppot met rode biet hebben?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig