Aubergine uit de oven met kruidige rulstukjes en aardappelpartjes
Aubergine in de vorm van een waaier: zo lekker, zo simpel en zo mooi geserveerd. En: helemaal vegan!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak de auberginewaaier: laat de steel zitten en leg de aubergines liggend op een snijplank. Snijd met het universeel mes 1 cm vanaf de steel en telkens 1 cm van elkaar vandaan horizontaal in. Meng 4 el olijfolie (per 4 personen) met peper en eventueel zout en besmeer met de bakkwast de plakken aubergine. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de aardappelpartjes eromheen en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Neem de bakplaat na 30 min. uit de oven en druk met een spatel de aubergines aan en spreid ze zo tot een waaier. Zet terug in de oven.
Verhit 10 min. voor het serverende rest van de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes en de gehaktbalkruiden 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de verdurine en het water toe en bak nog 3 min. mee.
Maak ondertussen de saus. Rasp de teen knoflook en meng samen met ¾ van de sumak door de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie grof.
Neem de aubergine en aardappelen uit de oven. Verdeel de plantaardige yoghurt over serveerborden en spreid een beetje uit. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de plantaardige yoghurt, laat 3 cm van de randen vrij (en hou een kleine lepel van het rulgehakt achter). Verdeel de auberginewaaiers over het gehakt, zorg ervoor dat je de randen van de saus blijft zien. Verdeel de achtergehouden rulstukjes over de auberginewaaiers, bestrooi met de rest van de sumak en de peterselie. Serveer de aardappelpartjes erbij.
Aubergine uit de oven met kruidige rulstukjes en aardappelpartjes
Aubergine in de vorm van een waaier: zo lekker, zo simpel en zo mooi geserveerd. En: helemaal vegan!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak de auberginewaaier: laat de steel zitten en leg de aubergines liggend op een snijplank. Snijd met het universeel mes 1 cm vanaf de steel en telkens 1 cm van elkaar vandaan horizontaal in. Meng 4 el olijfolie (per 4 personen) met peper en eventueel zout en besmeer met de bakkwast de plakken aubergine. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de aardappelpartjes eromheen en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar. Neem de bakplaat na 30 min. uit de oven en druk met een spatel de aubergines aan en spreid ze zo tot een waaier. Zet terug in de oven.
Verhit 10 min. voor het serverende rest van de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes en de gehaktbalkruiden 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de verdurine en het water toe en bak nog 3 min. mee.
Maak ondertussen de saus. Rasp de teen knoflook en meng samen met ¾ van de sumak door de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie grof.
Neem de aubergine en aardappelen uit de oven. Verdeel de plantaardige yoghurt over serveerborden en spreid een beetje uit. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de plantaardige yoghurt, laat 3 cm van de randen vrij (en hou een kleine lepel van het rulgehakt achter). Verdeel de auberginewaaiers over het gehakt, zorg ervoor dat je de randen van de saus blijft zien. Verdeel de achtergehouden rulstukjes over de auberginewaaiers, bestrooi met de rest van de sumak en de peterselie. Serveer de aardappelpartjes erbij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 aubergines
7 el olijfolie mild
1 kg aardappelpartjes
200 g Vegan rulstukjes
2 el Souq kruidenmix Marokkaanse gehaktballetjes
3 el Mutti le verdurine in tube
100 ml water
1 teen knoflook
2 tl sumak
300 g plantaardig alternatief voor yoghurt
7½ g platte peterselie
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
bakkwast