Salade rodekool met Libanees brood
Prachtig, die kleurcontrasten in deze rodekoolsalade met Libanees brood, maar ook de smaakcombinatie is geweldig.
Aan de slag
Snijd met het koksmes de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne plakjes. Halveer met het schilmes de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve plakjes. Schil de appels met het schilmes en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees met het koksmes in dunne staafjes (julienne).
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het sesamzaad 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dille fijn. Verkruimel de feta.
Meng de olijfolie en granaatappelmelasse tot een dressing en breng hem op smaak met peper en het zout. Doe de rodekool in een kom en giet de dressing erover. ‘Masseer’ de kool 5 min. met je handen zodat hij wat zachter wordt. Meng de rode ui, appel, het sesamzaad, de dille en feta erdoor.
Verwarm de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het bij de salade.
Salade rodekool met Libanees brood
Prachtig, die kleurcontrasten in deze rodekoolsalade met Libanees brood, maar ook de smaakcombinatie is geweldig.
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met het koksmes de rodekool in kwarten. Snijd het witte hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne plakjes. Halveer met het schilmes de rode ui en snijd hem in flinterdunne halve plakjes. Schil de appels met het schilmes en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees met het koksmes in dunne staafjes (julienne).
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het sesamzaad 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dille fijn. Verkruimel de feta.
Meng de olijfolie en granaatappelmelasse tot een dressing en breng hem op smaak met peper en het zout. Doe de rodekool in een kom en giet de dressing erover. ‘Masseer’ de kool 5 min. met je handen zodat hij wat zachter wordt. Meng de rode ui, appel, het sesamzaad, de dille en feta erdoor.
Verwarm de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het bij de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rodekool
1 rode ui
2 Elstar appels
50 g sesamzaad
15 g verse dille
150 g feta 43+
5 el olijfolie extra vierge
3 el granaatappelmelasse
4 Libanese wraps
Dit heb je nodig
dunschiller of aardappelschilmesje
koksmes