Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en hazelnoten
Zin in steak, maar niet in vlees? Deze rodekool-steaks uit de oven zijn het antwoord!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el sinaasappelsap (per 4 personen) samen met het -rasp, de olie en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing. Rooster in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ca. een ½ cm. Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof. Snijd de dille fijn.
Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap, de helft van de hazelnoten en de helft van de dille. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verkruimel de feta. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de feta, de rest van de hazelnoten en de rest van de dille. Serveer de steaks met de witlofsalade.
Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en hazelnoten
Zin in steak, maar niet in vlees? Deze rodekool-steaks uit de oven zijn het antwoord!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
35 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop 3 el sinaasappelsap (per 4 personen) samen met het -rasp, de olie en ahornsiroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing. Rooster in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ca. een ½ cm. Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak grof. Snijd de dille fijn.
Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap, de helft van de hazelnoten en de helft van de dille. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verkruimel de feta. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de feta, de rest van de hazelnoten en de rest van de dille. Serveer de steaks met de witlofsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g rodekolen
2 handsinaasappels
6 el milde olijfolie
3 el ahornsiroop
500 g witlof
75 g hazelnoten
7½ g verse dille
150 g feta 43+
Dit heb je nodig
bakpapier