Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade
Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken van 1 cm. Halveer de plakken. Snijd ¼ van de tomaten in plakken van 1 cm met het broodmes. Halveer de plakken. Snijd de rest van de tomaten in blokjes van 2 cm.
Snijd de Italiaanse bollen aan de bovenkant om de 2 cm diagonaal in met het broodmes, maar niet helemaal door. Besmeer de inkepingen met een ½ el groene pesto per bol. Schuif er per inkeping een ½ plakje mozzarella en een ½ plakje tomaat in. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 6-8 min. in het midden van de oven gaar en knapperig.
Roer ondertussen de rest van de pesto los met het water. Meng de rucola met de blokjes tomaat en de pestodressing.
Proef en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade
Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.
null personen
735 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken van 1 cm. Halveer de plakken. Snijd ¼ van de tomaten in plakken van 1 cm met het broodmes. Halveer de plakken. Snijd de rest van de tomaten in blokjes van 2 cm.
Snijd de Italiaanse bollen aan de bovenkant om de 2 cm diagonaal in met het broodmes, maar niet helemaal door. Besmeer de inkepingen met een ½ el groene pesto per bol. Schuif er per inkeping een ½ plakje mozzarella en een ½ plakje tomaat in. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 6-8 min. in het midden van de oven gaar en knapperig.
Roer ondertussen de rest van de pesto los met het water. Meng de rucola met de blokjes tomaat en de pestodressing.
Proef en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
440 g mozzarella
8 trostomaten
4 Italiaanse bollen
90 g verse groene pesto
85 g rucola
1 el water
Dit heb je nodig
bakpapier