Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade
bewaar
bewaar

Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade

Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.

10 min. bereiden / 8 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken van 1 cm. Halveer de plakken. Snijd ¼ van de tomaten in plakken van 1 cm met het broodmes. Halveer de plakken. Snijd de rest van de tomaten in blokjes van 2 cm.

Snijd de Italiaanse bollen aan de bovenkant om de 2 cm diagonaal in met het broodmes, maar niet helemaal door. Besmeer de inkepingen met een ½ el groene pesto per bol. Schuif er per inkeping een ½ plakje mozzarella en een ½ plakje tomaat in. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 6-8 min. in het midden van de oven gaar en knapperig.

Roer ondertussen de rest van de pesto los met het water. Meng de rucola met de blokjes tomaat en de pestodressing.

Proef en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pizzabroodje met tomaten-rucolasalade

Een lust voor het oog, dit kleurrijke broodkunstwerk. Zo mooi was een 'pizzabroodje' nog nooit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig