Toast met plantaardige tonijn, avocado en dille
Jaaa, het bestaat: vegan tonijn. Doe 'm op toast met avocado en dille en je vegan lunch staat al in 15 min. op tafel.
Aan de slag
Snijd 4 sneetjes (per 4 personen) van het brood en rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
Snijd ondertussen de dille fijn en het bosuitje in dunne ringetjes. Pers de halve citroen uit. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn.
Meng de plantaardige tonijn samen met de mayonaise, dille, bosui en het citroensap door de avocado en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg het geroosterde brood met de rucola en verdeel de 'tonijn'-avocadosalade erover.
Toast met plantaardige tonijn, avocado en dille
Jaaa, het bestaat: vegan tonijn. Doe 'm op toast met avocado en dille en je vegan lunch staat al in 15 min. op tafel.
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 4 sneetjes (per 4 personen) van het brood en rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
Snijd ondertussen de dille fijn en het bosuitje in dunne ringetjes. Pers de halve citroen uit. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn.
Meng de plantaardige tonijn samen met de mayonaise, dille, bosui en het citroensap door de avocado en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg het geroosterde brood met de rucola en verdeel de 'tonijn'-avocadosalade erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ AH Liefde & Passie brood rogge
5 g verse dille
1 bosuitje
½ citroen
1 eetrijpe avocado
175 g plantaardige tonijn naturel in duo-pack
2 el vegan mayonaise
40 g rucola
Dit heb je nodig
broodrooster