Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto
Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukken van 1 ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en meng de helft met 3 el olie (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.
Meng de knoflookolie met het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.
Bereid ondertussen de groenten voor soep met de bouillonblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum, hou een paar blaadjes achter ter garnering.
Maal de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes, 1-2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de knoflook en van de olie in de hakmolen van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen en verdeel een deel van de croutons erover. Besprenkel met wat pesto. Serveer de rest van de croutons samen met de rest van de pesto erbij.
Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto
Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukken van 1 ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en meng de helft met 3 el olie (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.
Meng de knoflookolie met het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.
Bereid ondertussen de groenten voor soep met de bouillonblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum, hou een paar blaadjes achter ter garnering.
Maal de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes, 1-2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de knoflook en van de olie in de hakmolen van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen en verdeel een deel van de croutons erover. Besprenkel met wat pesto. Serveer de rest van de croutons samen met de rest van de pesto erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 robuust afbak spelt stokbrood
2 tenen knoflook
7 el milde olijfolie
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
1¼ kg diepvries groenten voor soep
1½ groentebouillonblokje
40 g oude geitenkaas 50+
1 citroen
30 g verse basilicum
30 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen