Lasagne met gehakt, champignons en brie
Lasagne in een nieuw jasje: zonder tomatensaus en met brie on top.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de champignons 7-8 min. op hoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.
Verwarm ondertussen de spinazie op laag vuur. Snijd ondertussen 1 cm van de onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Neem de champignons uit de pan en zet opzij. Verhit de rest van de olie en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout, voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep de champignons erbij.
Roer, als de spinazie is ontdooid en verwarmd, de crème fraîche erdoor. Snijd de brie in dunne plakken. Schep 2 lepels van de spinazie (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de spinazie en ⅓ van het gehaktmengsel. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de plakken brie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar.
Lasagne met gehakt, champignons en brie
Lasagne in een nieuw jasje: zonder tomatensaus en met brie on top.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de champignons 7-8 min. op hoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.
Verwarm ondertussen de spinazie op laag vuur. Snijd ondertussen 1 cm van de onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Neem de champignons uit de pan en zet opzij. Verhit de rest van de olie en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout, voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep de champignons erbij.
Roer, als de spinazie is ontdooid en verwarmd, de crème fraîche erdoor. Snijd de brie in dunne plakken. Schep 2 lepels van de spinazie (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de spinazie en ⅓ van het gehaktmengsel. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de plakken brie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g AH kastanjechampignons
1½ el milde olijfolie
450 g diepvries spinazie à la crème
1 prei
300 g AH rundergehakt
150 g De Zaanse Hoeve crème fraîche
200 g Franse brie 60+
12 AH lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)