Lasagne met gehakt, champignons en brie
bewaar
bewaar

Lasagne met gehakt, champignons en brie

Lasagne in een nieuw jasje: zonder tomatensaus en met brie on top.

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de champignons 7-8 min. op hoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.

Verwarm ondertussen de spinazie op laag vuur. Snijd ondertussen 1 cm van de onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Neem de champignons uit de pan en zet opzij. Verhit de rest van de olie en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout, voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep de champignons erbij.

Roer, als de spinazie is ontdooid en verwarmd, de crème fraîche erdoor. Snijd de brie in dunne plakken. Schep 2 lepels van de spinazie (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de spinazie en ⅓ van het gehaktmengsel. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de plakken brie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar.

vegatip In plaats van gehakt kun je ook een 200 g vegan rulstukjes gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met gehakt, champignons en brie

Lasagne in een nieuw jasje: zonder tomatensaus en met brie on top.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig