Aardappelfriet uit de oven met rauwkost
Rooster je friet in de oven of airfryer i.p.v. frituren, dan zijn die lekkere frietjes nét wat gezonder.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer een 1⁄2 cm. Snijd ze daarna in repen van ongeveer 1 cm. Spoel de frieten schoon onder koud stromend water. Leg ze op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frieten goed droog.
Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met ⅗ van olie, de paprikapoeder en het zout. Schep om en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Bak de frieten ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze goudgeel en krokant zijn. Schep na 20 min. om.
Meng ondertussen de mayonaise met de yoghurt tot een romige saus. Halveer de halve komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de penen en komkommer op een grove rasp en meng in een kom met de geraspte rode bieten en bloemkoolrijst. Boen de limoenschoon, rasp met een fijne rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de dille fijn. Meng de rest van de olie met 1 tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) en meng het samen met de dille en de rozijnen door de geraspte groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de friet met de rauwkost en de yoghurtmayonaise.
Aardappelfriet uit de oven met rauwkost
Rooster je friet in de oven of airfryer i.p.v. frituren, dan zijn die lekkere frietjes nét wat gezonder.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer een 1⁄2 cm. Snijd ze daarna in repen van ongeveer 1 cm. Spoel de frieten schoon onder koud stromend water. Leg ze op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frieten goed droog.
Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met ⅗ van olie, de paprikapoeder en het zout. Schep om en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Bak de frieten ca. 35 min. in het midden van de oven tot ze goudgeel en krokant zijn. Schep na 20 min. om.
Meng ondertussen de mayonaise met de yoghurt tot een romige saus. Halveer de halve komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de penen en komkommer op een grove rasp en meng in een kom met de geraspte rode bieten en bloemkoolrijst. Boen de limoenschoon, rasp met een fijne rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de dille fijn. Meng de rest van de olie met 1 tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) en meng het samen met de dille en de rozijnen door de geraspte groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de friet met de rauwkost en de yoghurtmayonaise.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
5 el milde olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
1 tl zeezout
100 ml mayonaise
100 ml volle yoghurt
½ komkommer
250 g winterpenen
250 g geraspte rode bieten
200 g bloemkoolrijst
1 limoen
15 g verse dille
50 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier