Witte chocolademousse met kletskoppen
Witte chocolademousse + kletskop: maar 4 ingrediënten! Makkelijk toch? Moeilijk: wachten tot het klaar is.
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.
Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.
Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.
Witte chocolademousse met kletskoppen
Witte chocolademousse + kletskop: maar 4 ingrediënten! Makkelijk toch? Moeilijk: wachten tot het klaar is.
nagerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.
Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.
Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.
bewaartip:
combinatietip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g witte chocolade
1 middelgroot ei
75 ml verse slagroom
4 kletskoppen