2-kleuren-chocolademousse
Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!
Aan de slag
Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.
Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.
2-kleuren-chocolademousse
Instructievideo - 00:55 min.
2-kleuren-chocolademousse
Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!
nagerecht
null personen
654 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.
Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g pure chocolade 58%
150 g witte chocolade
400 ml verse slagroom
4 middelgrote eieren
100 g witte basterdsuiker
90 g pure chocolade fleur de sel
200 g pure chocolade aardbei balsamico