Chocolademousse met dalgonacrème
Dalgonakoffie was anno 2020 een grote hit. Die dalgona-crème smaakt ook heerlijk in combinatie met chocolademousse!
Aan de slag
Hak de chocolade grof. Doe de chocolade met 2 el slagroom (per 6 personen) en de boter in een kom en zet de kom op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat afkoelen
Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de basterdsuiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Meng de rest van de slagroom met ⅓ van de basterdsuiker in een kom en klop in ca. 3 min. stijf.
Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de basterdsuiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor. Laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen het dalgonaschuim door de koffie met de kristalsuiker en het water schuimig en licht van kleur te kloppen met een garde.
Serveer de chocolademousse met een flinke toef dalgonaschuim en een half wafeltje.
Chocolademousse met dalgonacrème
Dalgonakoffie was anno 2020 een grote hit. Die dalgona-crème smaakt ook heerlijk in combinatie met chocolademousse!
nagerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Hak de chocolade grof. Doe de chocolade met 2 el slagroom (per 6 personen) en de boter in een kom en zet de kom op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat afkoelen
Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de basterdsuiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Meng de rest van de slagroom met ⅓ van de basterdsuiker in een kom en klop in ca. 3 min. stijf.
Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de basterdsuiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor. Laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen het dalgonaschuim door de koffie met de kristalsuiker en het water schuimig en licht van kleur te kloppen met een garde.
Serveer de chocolademousse met een flinke toef dalgonaschuim en een half wafeltje.
achtergrondinfo:
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g pure chocolade
200 ml verse slagroom
30 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
60 g witte basterdsuiker
3 el espresso-oploskoffie
4 el fijne kristalsuiker
2 el warm water
3 galette wafels