Chocolademousse zonder ei
Niets is zo lekker als eigengemaakte chocolademousse. You'll know it when you try it!
Aan de slag
Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.
Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.
Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolademousse zonder ei
Niets is zo lekker als eigengemaakte chocolademousse. You'll know it when you try it!
nagerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.
Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.
Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml halfvolle melk
150 g pure chocolade
200 ml verse slagroom
50 g witte basterdsuiker