Amuse van vegan paté op toast met mini-romanesco in 't zuur
Vegan amuse? Dan zit je met deze vegan paté op toast zeker goed. Lekker met zelfgemaakt zuurgoed.
Aan de slag
Verwijder het blad van de miniromanesco, snijd ze in kleine roosjes en kook ze 2 min. in gezouten water. Giet af.
Verwarm de azijn met de suiker in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Plet de tenen knoflook en voeg samen met de laurierblaadjes en peperkorrels toe aan het azijn-suikermengsel.
Doe de mini-romanescoroosjes in de schone pot. Giet het azijn-suikermengsel eroverheen. Vul eventueel aan met wat water als de roosjes niet helemaal onder staan. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Verwarm de ovengrill voor. Halveer het stokbrood in de lengte. Snijd de halve broden in stukken van 4 cm. Verdeel de stukken brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Schuif de bakplaat net onder de ovengrill en rooster het brood 5-7 min.
Besmeer de toast met de paté. Leg een stukje ingelegde romanesco op elk toastje.
Amuse van vegan paté op toast met mini-romanesco in 't zuur
Vegan amuse? Dan zit je met deze vegan paté op toast zeker goed. Lekker met zelfgemaakt zuurgoed.
voorgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verwijder het blad van de miniromanesco, snijd ze in kleine roosjes en kook ze 2 min. in gezouten water. Giet af.
Verwarm de azijn met de suiker in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Plet de tenen knoflook en voeg samen met de laurierblaadjes en peperkorrels toe aan het azijn-suikermengsel.
Doe de mini-romanescoroosjes in de schone pot. Giet het azijn-suikermengsel eroverheen. Vul eventueel aan met wat water als de roosjes niet helemaal onder staan. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Verwarm de ovengrill voor. Halveer het stokbrood in de lengte. Snijd de halve broden in stukken van 4 cm. Verdeel de stukken brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Schuif de bakplaat net onder de ovengrill en rooster het brood 5-7 min.
Besmeer de toast met de paté. Leg een stukje ingelegde romanesco op elk toastje.
biertip:
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stuks mini-romanesco
150 ml appelciderazijn
75 g fijne kristalsuiker
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
¼ tl zwarte peperkorrel
1 vers stokbrood
2 el milde olijfolie
125 g Kips vega paté
Dit heb je nodig
jam- of weckpotje met deksel