Gingerbreadhuisjes
Met deze heerlijk zoete gingerbreadhuisjes maak je kinderen de architecten van hun eigen koekjesstad. Groot, klein, met of zonder schuur? En slimmeriken maken natuurlijk een wolkenkrabber.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bakmix in een ruime kom. Snijd de boter in blokjes. Wrijf met je handen de boter door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het water toe en meng erdoor. Vorm een bal van het deeg.
Bestuif het werkblad met de bloem. Rol de bal deeg met de deegroller uit tot een vierkant van 30 x 30 cm en een ½ cm dikte.
Snijd huisjes van 6 cm breed en 10 cm hoog naast elkaar uit het deeg. Rol eventueel overgebleven deeg opnieuw uit en snijd er weer een huisje van. Maak zo de rest van de koekjes. Snijd de huisjes bij zoals je wilt: met een puntdak of een trapgeveltje en met of zonder schoorsteen.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat in 15 min. helemaal afkoelen.
Meng ondertussen de mix voor glazuur met 20 ml water (per 15 stuks) tot een egaal mengsel. Doe het glazuur in de spuitzak en knip er een klein puntje af. Versier de huisjes zoals je wilt, maak bijvoorbeeld ramen en een deur en versieringen op de gevels. Met de gekleurde snoepjes uit de bakmix zou je de huisjes nog meer kunnen versieren.
Gingerbreadhuisjes
Met deze heerlijk zoete gingerbreadhuisjes maak je kinderen de architecten van hun eigen koekjesstad. Groot, klein, met of zonder schuur? En slimmeriken maken natuurlijk een wolkenkrabber.
null porties
245 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bakmix in een ruime kom. Snijd de boter in blokjes. Wrijf met je handen de boter door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het water toe en meng erdoor. Vorm een bal van het deeg.
Bestuif het werkblad met de bloem. Rol de bal deeg met de deegroller uit tot een vierkant van 30 x 30 cm en een ½ cm dikte.
Snijd huisjes van 6 cm breed en 10 cm hoog naast elkaar uit het deeg. Rol eventueel overgebleven deeg opnieuw uit en snijd er weer een huisje van. Maak zo de rest van de koekjes. Snijd de huisjes bij zoals je wilt: met een puntdak of een trapgeveltje en met of zonder schoorsteen.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat in 15 min. helemaal afkoelen.
Meng ondertussen de mix voor glazuur met 20 ml water (per 15 stuks) tot een egaal mengsel. Doe het glazuur in de spuitzak en knip er een klein puntje af. Versier de huisjes zoals je wilt, maak bijvoorbeeld ramen en een deur en versieringen op de gevels. Met de gekleurde snoepjes uit de bakmix zou je de huisjes nog meer kunnen versieren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g AH Excellent mix voor gingerbreadhuis
160 g ongezouten roomboter
45 ml water
2 el tarwebloem
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
spuitzak