Luxe borrelplank
Sfeervol het oude jaar afsluiten? Dat lukt zeker met deze feestelijke borrelplank vol hartig lekkers.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de kapjes van de baguette en snijd het brood in 24 plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de roomboter met de mosterd en bestrijk de bovenkant van de sneetjes brood er rijkelijk mee. Rooster de plakjes brood in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant tot crostini. Snijd ondertussen de fuet in plakjes.
Maak de borrelplank. Verdeel de olijven, sweet peppers en artisjok over kommetjes en zet op de plank. Verdeel de oude kaas, prosciutto, fuet, crostini’s, chips en het blikje sardines tussen de kommetjes. Serveer met (kaas)messen, servetten, vorkjes en/of kleine tapasprikkers.
Luxe borrelplank
Sfeervol het oude jaar afsluiten? Dat lukt zeker met deze feestelijke borrelplank vol hartig lekkers.
null personen
715 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de kapjes van de baguette en snijd het brood in 24 plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de roomboter met de mosterd en bestrijk de bovenkant van de sneetjes brood er rijkelijk mee. Rooster de plakjes brood in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant tot crostini. Snijd ondertussen de fuet in plakjes.
Maak de borrelplank. Verdeel de olijven, sweet peppers en artisjok over kommetjes en zet op de plank. Verdeel de oude kaas, prosciutto, fuet, crostini’s, chips en het blikje sardines tussen de kommetjes. Serveer met (kaas)messen, servetten, vorkjes en/of kleine tapasprikkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 afbak Franse baguette
30 g ongezouten roomboter
1½ el grove mosterd
1 fuet
135 g Taggia olijven
175 g sweet peppers met verse kaas
180 g gegrilde artisjok in olie in potje
250 g oude kaas 48+
90 g prosciutto crudo
100 g groentechips
120 g sardines in olijfolie
Dit heb je nodig
grote borrelplank