Frachos
Nacho's x loaded fries = frachos! Het lijkt een beetje op een nachoschotel, maar dan met frites.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de friet met ⅔ van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep na 10 min. om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de picadillo en tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.
Snijd ondertussen de tomaat uit het verspakket in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de gesneden tomaat, sjalot en knoflook door de avocadopuree. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de guacamole op smaak met 1 el limoensap, peper en eventueel zout.
Neem na 20 min. de friet uit de oven. Schep de friet om. Verdeel de geraspte cheddar over de friet. Bak nog 10 min. in de oven. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper uit het verspakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Verkruimel de witte kaas. Neem de friet uit de oven. Verdeel het gehakt, de guacamole, witte kaas, peperringetjes, koriander en partjes limoen over het gerecht. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Frachos
Nacho's x loaded fries = frachos! Het lijkt een beetje op een nachoschotel, maar dan met frites.
null personen
395 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de friet met ⅔ van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep na 10 min. om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de picadillo en tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.
Snijd ondertussen de tomaat uit het verspakket in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de gesneden tomaat, sjalot en knoflook door de avocadopuree. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de guacamole op smaak met 1 el limoensap, peper en eventueel zout.
Neem na 20 min. de friet uit de oven. Schep de friet om. Verdeel de geraspte cheddar over de friet. Bak nog 10 min. in de oven. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper uit het verspakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Verkruimel de witte kaas. Neem de friet uit de oven. Verdeel het gehakt, de guacamole, witte kaas, peperringetjes, koriander en partjes limoen over het gerecht. Serveer direct.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Franse friet
3 el (arachide)olie
150 g rundergehakt
1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
400 g tomatenblokjes in blik
1 verspakket guacamole
150 g geraspte Cheddar Tophat 48+
5 g verse koriander
50 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier