Picadillo-tostada's met guacamole
Mexicaanse klassieker die we met open armen ontvangen in de Nederlandse keuken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiensnippers 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de cheddar en laat de maiskorrels uitlekken. Leg de gordita’s op twee met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel, de mais en de cheddar erover en bak ca. 10 min. in de oven.
Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking (prak de avocado’s met een vork zo fijn mogelijk). Neem de tostada’s uit de oven en serveer met de guacamole.
Picadillo-tostada's met guacamole
Mexicaanse klassieker die we met open armen ontvangen in de Nederlandse keuken.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiensnippers 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de cheddar en laat de maiskorrels uitlekken. Leg de gordita’s op twee met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel, de mais en de cheddar erover en bak ca. 10 min. in de oven.
Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking (prak de avocado’s met een vork zo fijn mogelijk). Neem de tostada’s uit de oven en serveer met de guacamole.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el (olijf)olie
175 g uiensnippers
300 g rundergehakt
3 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
2 tomaten
50 g Cheddar Tophat 48+
300 g maiskorrels
8 gordita's
1 verspakket guacamole
Dit heb je nodig
bakpapier