Amuse van garnalen, sojabonen en rijst met soja-gemberdressing
Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en meng door de rijst.
Doe de sojasaus en gembersiroop in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 2 min. koken.
Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over de glazen. Verdeel de sojabonen, avocado en een garnaal erover. Besprenkel met de soja-gemberdressing en garneer met de kiemgroente. Breng op smaak met peper.
Amuse van garnalen, sojabonen en rijst met soja-gemberdressing
Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.
null personen
205 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en meng door de rijst.
Doe de sojasaus en gembersiroop in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 2 min. koken.
Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over de glazen. Verdeel de sojabonen, avocado en een garnaal erover. Besprenkel met de soja-gemberdressing en garneer met de kiemgroente. Breng op smaak met peper.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g pandanrijst
½ limoen
3 el Japanse sojasaus
1 el gembersiroop
1 eetrijpe avocado
100 g koelverse sojabonen
4 verse rode Argentijnse garnalen
15 g pittige kiemgroente
Dit heb je nodig
amuseglaasjes