Vanille-ijstaart met cranberrysaus
bewaar
bewaar

Vanille-ijstaart met cranberrysaus

IJstaart x cranberrysaus... veel kerstiger wordt het niet. Plus, de taart kun je makkelijk van tevoren al klaarmaken.

20 min. bereiden / 6 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Doe ondertussen de koekjes in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter met 75 g cranberrysaus (per taart) en meng door de koekkruimels.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen.

Meng het vanilleroomijs met het strooifeest en het citroenrasp, verdeel de helft over het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Verdeel de helft van het koekmengsel erover en druk aan. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.

Stort de ijstaart op een schaal en verwijder de folie. Meng de rest van de cranberrysaus met het citroensap en serveer erbij.

bereidingstipJe kunt de ijstaart tot en met stap 3 maximaal 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de vriezer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vanille-ijstaart met cranberrysaus

IJstaart x cranberrysaus... veel kerstiger wordt het niet. Plus, de taart kun je makkelijk van tevoren al klaarmaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig