Rosbief braden
Braad rosbief eerst goudbruin in de pan. Gaar daarna rustig door in de oven voor de sappigste rosbief.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Haal de rosbief uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. De rodewijnsaus en de kruiden worden niet gebruikt. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de helft van de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de rosbief net in past en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de rosbief in de pan en bak op hoog vuur 2-3 min. aan tot hij rondom goudbruin is. Gebruik voor het draaien een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Haal de rosbief uit de pan en leg in de ovenschaal op het rekje. Giet het bakvet over de rosbief en leg de overige boter er ook op. Bak de rosbief in het midden van de oven tot de kerntemperatuur 60-63 °C is (voor medium gegaard vlees). Dat duurt ca. 35 min.
Haal de rosbief uit de oven, leg op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
Rosbief braden
Braad rosbief eerst goudbruin in de pan. Gaar daarna rustig door in de oven voor de sappigste rosbief.
hoofdgerecht
null personen
195 kcal
5 min. bereiden
40 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Haal de rosbief uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. De rodewijnsaus en de kruiden worden niet gebruikt. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de helft van de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de rosbief net in past en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de rosbief in de pan en bak op hoog vuur 2-3 min. aan tot hij rondom goudbruin is. Gebruik voor het draaien een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Haal de rosbief uit de pan en leg in de ovenschaal op het rekje. Giet het bakvet over de rosbief en leg de overige boter er ook op. Bak de rosbief in het midden van de oven tot de kerntemperatuur 60-63 °C is (voor medium gegaard vlees). Dat duurt ca. 35 min.
Haal de rosbief uit de oven, leg op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
543 g rosbief
60 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
kerntemperatuurmeter