Rosbief braden
bewaar
bewaar

Rosbief braden

Braad rosbief eerst goudbruin in de pan. Gaar daarna rustig door in de oven voor de sappigste rosbief.

5 min. bereiden / 35 min. oventijd / 40 min. wachten

2 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 140 °C. Haal de rosbief uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. De rodewijnsaus en de kruiden worden niet gebruikt. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

Verhit de helft van de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de rosbief net in past en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de rosbief in de pan en bak op hoog vuur 2-3 min. aan tot hij rondom goudbruin is. Gebruik voor het draaien een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.

Haal de rosbief uit de pan en leg in de ovenschaal op het rekje. Giet het bakvet over de rosbief en leg de overige boter er ook op. Bak de rosbief in het midden van de oven tot de kerntemperatuur 60-63 °C is (voor medium gegaard vlees). Dat duurt ca. 35 min.

Haal de rosbief uit de oven, leg op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.

bereidingstipHoud voor een rare rosbief 50-52 °C aan als kerntemperatuur, 55-58 °C voor medium rare, 65-67 °C medium done.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rosbief braden

Braad rosbief eerst goudbruin in de pan. Gaar daarna rustig door in de oven voor de sappigste rosbief.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig