Gevulde rosbief met kastanjechampignons
Een pronkstuk op tafel, deze gevulde rosbief.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 3 min. mee tot al het vocht is verdampt. Neem de helft uit de pan en laat afkoelen op een bord. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.
Snijd de rosbief in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol stevig op. Bind vast met 5 stukjes keukentouw. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de rollade in 3 min. rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal, steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood). Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.
Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gevulde rosbief met kastanjechampignons
Een pronkstuk op tafel, deze gevulde rosbief.
hoofdgerecht
null personen
215 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 3 min. mee tot al het vocht is verdampt. Neem de helft uit de pan en laat afkoelen op een bord. Zet het vuur uit en bewaar de rest in de pan.
Snijd de rosbief in de lengte in tot 2/3. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met de helft van de lemon pepper en eventueel zout. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het vlees en rol stevig op. Bind vast met 5 stukjes keukentouw. Bestrooi de buitenkant met de rest van de lemon pepper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de rollade in 3 min. rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal, steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood). Bak het vlees in ca. 20 min. in de oven tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt.
Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Voeg ondertussen de fond toe aan de koekenpan met champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kastanjechampignons
2 rode uien
2 tenen knoflook
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
50 g ongezouten roomboter
600 g rosbief
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
190 ml vleesfond
Dit heb je nodig
keukentouw
vleesthermometer
ovale ovenschaal (20 x 30 cm)